CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, October 24, 2010

Gerakan Freemasonry

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran pada Allah yang telah menggerakkan hati saya untuk mengupdate semula blog setelah dua bulan terbiar sepi ^_^. Sukar untuk memulakan langkah kembali setelah lama terhenti, seakan kekeringan idea untuk mencari isu untuk dimuatkan ke dalam blog ini. Dalam tercari-cari bahan, kita dikejutkan dengan isu Islamic Fashion Festival Kuala Lumpur 2010 yang boleh dianggap sebagai mempersendakan Islam. Berikut adalah kenyataan yang saya petik dari web Zaharuddin.net berkenaan penganjuran majlis ini:

"Islamic Fashion Show yang dianjurkan adalah 'clear cut' bercanggah dengan Islam & tidak layak diberi nama 'Islamic'. Selain meraih untung menggunakan nama agama, ia mungkin satu teknik menghina Islam secara lebih licik agar tidak dibantah scara terangan. Ia hanya disokong oleh musuh Islam @ pihak pencinta Islam liberal @ si jahil ...yang ingin mentafsir Islam menurut logik. Sebarang kerjasama dalam anjur & promosi adalah berdosa besar."



Menutup auratlah dengan sempurna, semakin confuse
dengan 'Islamic' Fashion Festival...apa bezanya dengan
miss universe?


Apabila ditanya kepada salah seorang sahabat saya, beliau mengutarakan pendapatnya:
"freemason & illuminati..sedang menyelinap dalam Malaysia...manusia yang alpa x nampak kerana dikaburi dengan 'kemewahan' dan 'kemegahan'...tinggal tunggu sahaja bala yang bakal menimpa. Gejala persiapan mengAGUNG dajjal, buang bayi, penDEDAHan aurat, clubbing dan segala macam penyakit sosial dibiarkan. Binalah segala macam pusat pemulihan akhlak, jikalau MUKADIMAH SEGALA PENYAKIT SOSIAL tidak dibanteras, jangan mimpi untuk mendapatkan negara yang aman dan bahagia."


SEDIKIT PERKONGSIAN

Kepada para intelektual berkarisma, yang mempunyai mata hati (iman) dan mata Ilahi (cahaya petunjuk Allah), saya mohon saudara/i untuk membuka minda dan akal kurniaan Tuhan untuk kita sama-sama telusuri punca masalah ummah yang semakin bernanah sejak serangan zaman globalisasi kini.Yang menjadi asbab kepada munculnya serangan pemikiran yang kian menjadi-jadi pada akhir zaman ini adalah kerana adanya golongan yang melakukan perkara yang amat menzalimi diri mereka sendiri iaitu satu golongan yang amat dibenci oleh Allah Taala yang dinamakan sebagai golongan Bani Isreal.


Tanpa kita sedari, kita tidak perasan dan tidak pula ketahui bahawa kita sekarang berada dalam era akhir zaman,yang mana terdapat pelbagai variasi golongan akhir zaman ini yang membawa perkara-perkara sembahan syaitan (thagut) sepertimana yang telah dilakukan oleh disabdakan oleh Nabi S.A.W iaitu :"Akan timbul di akhir zaman nanti golongan yang digelar Rofidoh. Mereka menolak Islam (pada hakikatnya) tetapi mereka mendakwa mereka orang Islam. Perangilah mereka kerana merekalah sebenarnya golongan musyrikin".


Kita lihat bagaimana peperangan antara hak dan batil sudah berlaku sejak daripada iblis yang melawan perintah Allah hinggalah zaman kita sekarang ini yang mana betapa jahatnya ideologi syaitan laknatullah yang mencuba untuk menyesatkan umat manusia hingga menjadi kawannya dalam api neraka. Kini, kita lihat serangan pemikiran secara halus yang sedang dilakukan oleh Yahudi yang sememangnya sentiasa panas dengan kebahagiaan umat Islam di dunia ini. Pelbagai agenda dicipta untuk mendukacitakan umat Islam hingga merasakan bahawa membunuh manusia itu adalah nikmat bagi mereka.


NEGARA ISRAEL RAYA : GERAKAN FREEMASONRY

Mungkin ramai yang tidak mengetahui apakah gerakan freemasonry? Matlamat penubuhan gerakan ini juga amat tersirat kerana matlamatnya penuh dengan tipu daya syaitan yang telah menjadikan segala agenda dan perancangan yang dicipta adalah baik dan membawa keharmonian sejagat. Namun, hakikatnya, penubuhan gerakan ini adalah gerakan yang telah dibawa oleh ahli neraka. anggota dalam ahli neraka yang terlibat dengan gerakan ini mahu menambahkan lagi bilangan ahli nerakanya dengan menganjurkan segala pertubuhan-pertubuhan kebajikan namun, hempedu yang ingin dibalas bukannya dengan madu, ditambah pula cuka untuk merosakkan pemikiran orang Islam.Firman Allah dalam surah Ali Imran, ayat 54 :"Mereka mengadakan tipu daya, sedangkan Allah juga mengadakan tipu daya.Sesungguhnya Allah jualah sebaik-baik pembuat tipu daya."


Serangan pemikiran (Al ghazwulfikri) yang sedang dilakukan oleh ahli neraka ini ialah mereka memanipulasikan sirah Nabawiyyah. Kita lihat bagaimana bentuk Perjanjian Aqabah 2 yang mana pengikut dalam perjanjian ini sanggup untuk mati mempertahankan Nabi S.A.W dan Islam.. Dan inilah strategi yang telah dilakukan oleh mereka (Yahudi) dalam gerakan ini dengan melakukan sumpah taat setia yang berbunyi :" Saya si fulan bin si fulan bersumpah dengan nama tuhan dan taurat serta dengan penuh penghormatan saya, sesungguhnya saya telah menjadi salah seorang daripada anggota yang kesembilan mengasaskan pergerakan ini (secret power). Saya berjanji tidak akan mengkhianati saudara seanggota dengan apa-apa bentuk kemudaratan berdasarkan ketepatan pergerakan. Saya berjanji untuk mengikut segala peraturan yang telah disepakati bersama dengan penuh ketaatan, amanah dan berusaha melakukan dengan sebaik-baiknya. SAYA BERJANJI AKAN BERUSAHA MENAMBAHKAN BILANGAN ANGGOTANYA.

Saya juga berjanji akan memesongkan sesiapa sahaja yang mengikut ajaran Al Masih (Nabi Isa a.s) dan berusaha sedaya upaya saya untuk MEMBUNUH mereka yang menyebarkan ajaran ini. Saya berjanji tidak akan membocorkan mana-mana rahsia yang tersimpan antara kami seanggota kepada anasir luar mahupun daripada kalangan anggota kami (yang berpaling tadah). Sekiranya saya telah didapati membocorkan rahsia pergerakan mahupun perkara-perkara yang harus diselindungi antara kami seanggota, maka saudara seanggota saya berhak untuk membunuh saya dengan apa cara sekalipun." Kini, baiah itu turut diikuti pula oleh golongan ahli neraka ini yang dimulakan oleh dua orang lelaki Yahudi yang bernama Aheram Abyob dan Muab Lavi. Mereka ini merupakan penasihat kepada Raja Herod's Akriba/ Father. Perasan atau tidak sejak negara kita dijajah oleh British, inilah cara ideologi yang telah dibawa oleh mereka iaitu, melantik seorang penasihat daripada kalangan mubaligh kristian untuk menjadi penasihat kepada Raja di Tanah Melayu pada ketika itu sehinggalah mereka berjaya mengasingkan sistem politik negara kita daripada berpandukan Quran dan Sunnah hinggalah Hukum Kanun Melaka dan Undang-Undang Laut Melaka yang asalnya daripada ajaran agama Islam telah melekat cara perlembagaan undang-undang Britsh yang lebih enak dikatakan undang-undang Iblis.


PANGKAT YANG DIBERI UNTUK PERANGKAP HATI DAN PEMIKIRAN ANGGOTANYA

Martabat peringkat pertama : Ahli Biasa yang digelar Friend / Saudara

Martabat peringkat kedua : Pekerja

Martabat peringkat ketiga : Guru / Master


MATLAMAT MARTABAT INI

1) memperkenalkan pertubuhan yang dinaungi mereka ke seluruh dunia dengan berkecimpung di dalam arena politik, sosial dan ekonomi, seterusnya mengumpul segala maklumat tentang negara yang menjadi sarang operasi mereka

2) Menarik perhatian orang-orang yang mempunyai KEPENTINGAN di dalam sesebuah NEGARA @ PERTUBUHAN untuk didedahkan dengan pergerakan ini.

Sumpah taat setia seorang ahli neraka Jahaman yang berpura-pura baik demi untuk menarik lebih ramai anggotanya ialah :

" Freemasonry tidak pernah berhenti untuk memberi bantuan dalam bidang ilmu pengetahuan, misi kedamaian dan pembangunan moral. Secara global, freemasonry adalah tunggak sosial. Titik perhatian pada kesempurnaan dan kemuliaan dari satu negara ke satu negara yang lain dari satu BANGSA ke SATU BANGSA yang lain. Semua itu dilakukan dengan langkah yang mantap, cita-cita yang tinggi dengan melibatkan PARA PEMBESAR DAN PEMIMPIN AGAMA. Mereka akan melaksanakan rancangan politik dan tugas-tugas mereka sehinggalah freemasonry tersebar ke serata dunia. PEMIMPIN ATASAN dan ANGGOTANYA dianggarkan mencapai puluhan juta yang terdiri daripada RAJA-RAJA, AHLI FALSAFAH, PEMIMPIN AGAMA, CENDIAKAWAN DAN PARA PEMIMPIN NEGARA.


TAMBAHAN ISI SUMPAH TAAT SETIA :"Saya si fulan bin si fulan bersumpah dengan nama tuhan dan dengan sepenuh keimanan serta penghormatan saya, sesungguhnya saya bersatu bersama saudara seanggota untuk melakukan segala apa yang telah disepakati oleh kami semua. Sesungguhnya saya berjanji akan saling tolong menolong sesama mereka dan sehati sejiwa hingga akhir hayat saya:-ini adalah untuk mengelirukan ideologi orang Islam-

ANTARA PERTUBUHAN YANG TERLIBAT DALAM GERAKAN FREEMASONRY DI MALAYSIA

ST.JOHN AMBULANS!


PERSOALAN UNTUK KITA!!!

Sabda Rasulullah s.a.w bermaksud :"BUKAN DARI KALANGAN KITA ORANG YANG MENYERU KE ARAH ASSOBIYYAH (bangsa), BUKAN DARI KALANGAN KITA ORANG YANG BERPERANG ATAS DASAR ASSOBIYAH (bangsa) DAN BUKAN DARI KALANGAN KITA ORANG YANG MATI ATAS DASAR ASSOBIYAH (bangsa)"(Riwayat Muslim)"ASSOBIYAH ITU IALAH KAMU MENOLONG KAUMMU DI ATAS DASAR KEZALIMAN"-Hadis Nabi S.A.W-

0 comments: